TÖKMAGOLAJ,DIÓOLAJ, MÁKOLAJ,LENMAGOLAJ,KENDERMAGOLAJ,
SZŐLŐMAGOLAJ,MANDULAOLAJ,
MÁRIATÖVIS MAGOLAJ,SÁRGABARACKMAG- OLAJ,CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ ELADÁS

 

EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ  SZŰZ MAGOLAJOK

PRÉSELÉSEK  UTÁN  VISSZAMARADT MAGŐRLEMÉNYEK 

 

 

Látogassa meg honlapunkat:  http://balogholaj.hu/
 

TÖKMAG

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

  készleten

0,5 kg.

400Ft.

  készleten

DIÓ

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

 készleten

0,5 kg.

400Ft.

 készleten

MÁK

őrlemény

0,25 kg.

200Ft.

 készleten

0,5 kg.

400Ft.

 készleten

LENMAG

őrlemény

0,25 kg.

150Ft.

  készleten

0,5 kg.

300Ft.

készleten

SZŐLŐMAG

őrlemény

0,25 kg.

400Ft.

 készleten

0,5 kg.

800Ft.

készleten

KENDERMAG őrlemény

0,25 kg.

150Ft.

 készleten

0,5 kg.

300Ft.

 készleten

  

MOGYORÓ őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten MÁRIATÖVIS őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/
MOGYORÓ őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten MÁRIATÖVIS őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/
Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/
MOGYORÓ őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/
MOGYORÓ őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/

MÁRIATÖVIS őrlemény

0,25 kg.

400Ft.

 készleten

0,5 kg.

800Ft.

 készleten

MOGYORÓ őrlemény 0,25 kg. 400Ft. készleten 0,5 kg. 800Ft. készleten

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/

 

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/

Forrás: http://balogholaj.ewk.hu/magorlemenyek-arlista/

 

Mire jók az őrlemények általában?

 

Kenyerek és péksütemények sütése közben egyaránt felhasználhatók, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Joghurtokba , kefirbe, reggelizőpehelybe szórva vagy salátánkat fűszerezhetjük vele. Jótékony hatású, alacsony kalóriaértékű, és alacsony zsír- és szénhidráttartalmú, magas beltartalmi értékű és sokféleképpen felhasználható termékünk.

 

 

LENMAGŐRLEMÉNY

 

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A lenmag hideg sajtolás után visszamaradt pelletét megdaráljuk, így más lisztekhez hasonlóan felhasználható. Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült darában, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmag örleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája!

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 34,7g
  • Szénhidrát: 9g
  • Rost: 35g
  • Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
  • Nátrium: 50mg
  • Energia: 249 kcal/ 1020kJ

 

KENDERMAGŐRLEMÉNY

 

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A natúr kendermag hideg sajtolás után visszamaradt pelletét megdaráljuk , így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.
» omega-6-ban és zsírban szegény
» magas a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 32g
  • Szénhidrát: 6g
  • Rost: 26g
  • Zsír: 11,3g, ebből telített: 1g, omega-3: 2,1g, omega-6: 6g
  • Nátrium: 15mg
  • Energia: 302kcal/1238kJ

 

TÖKMAGŐRLEMÉNY

 

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A héjmentes tökmag  sajtolás után  visszamaradt pogácsáját megdaráljuk , így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.

A normál tökmagőrleménytől a következőkben tér el:

» omega-6-ban és zsírban szegény
» közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  •     Fehérje:  54g
  •     Szénhidrát: 15g
  •     Rost: 6g
  •     Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
  •     Nátrium: 30mg
  •     Energia: 384kcal/1574kJ

  

 

SZŐLŐMAGŐRLEMÉNY

 

Az igen alacsony cukor és keményítőtartalommal (max. 3 m/m %) rendelkező, vörös szőlőmagból készült őrlemény kitűnő étrendkiegészítő. Közismert tény, hogy jelentős mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat és hasznos enzimeket.
A szőlőmagőrlemény alacsony Omega 6 és magas rosttartalma lehetővé teszi a rostháztartás javítását, valamint a szabadgyökök megkötésére szolgáló antioxidánsok bevitelét.
Fogyasztása:
Joghurtokba , kefirbe, reggelizőpehejbe szórva ,
gyümölcslével vagy natúr lekvárral elkeverve, illetve alacsony rosttartalmú húsételek köretéhez keverve fogyasztható.

Javasolt napi bevitel: 20-50 g


 

 

Átlagos tápérték(100g termékben):

  • Fehérje: 11-13g
  • Zsír: 4-5g
  • omega-6: max. 3,5g
  • omega-3: 0,15g
  • Rost: 32-35g
  • Cukor és keményítő: max. 3g
  •  

  MÁKŐRLEMÉNY

 

E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.

A kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemek hideg sajtolása után visszamaradt pelletét  megőröljük, az így kapott őrlemény más lisztekhez hasonlóan felhasználható.

Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:

» omega-6 és zsírtartalma csupán a töredéke
» közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 31g
  • Szénhidrát: 16g
  • Rost: 10g
  • Zsír: 12 g, ebből telített: 1,3g, omega-6: 8.5g
  • Nátrium: 45mg
  • Energia: 313kcal/1282kJ

 

 

DIÓŐRLEMÉNY

 

A dióbélből hagyományos sajtolással készült olaj pogácsájának őrölt formája a dióőrlemény. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben, visszahozza a teljes kiőrlésű hagyományos kenyér ízvilágát. Szintén lehet palacsinta tésztához, joghurtokba, müzlikhez fogyasztani.

 

 

 MÁRIATÖVIS MAGŐRLEMÉNY

 

E termék elsősorban tea készítéséhez ajánlott,de kenyerek készítéséhez is felhasználható.

 

tea - forrázat készítése

 

 A máriatövisből készült tea önmagában túl „zsíros” ízű, ezért ajánlatos édesköménymaggal keverni:

1-2 evőkanál máriatövis őrleményt és ½ evőkanál összetört édesköménytermést  ½ liter forró vízzel forrázzuk le, 10 percig lefedve hagyjuk állni, majd szűrjük le.

Napi adagja: 3x1 csészényi, étkezés után

 Májregeneráló hatást ne várjunk a teától, az epetermelést azonban serkenti és javítja az emésztést.

 

 

MANDULA ŐRLEMÉNY

 

Linzerhez hasonló sütemények készítéséhez javasoljuk. Ez a liszt olyan mandula őrlemény, mely alkalmas a tészta anyagának és a krém ízesítésére is. Paleolit alapanyagként önmagában is használható.

A mandula nagy mennyiségben tartalmaz B1-vitamint, folsavat, riboflavint (B2-vitamin), B6- és E-vitamint, P-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort. Vasat, mangánt, cinket és rezet is tartalmaz. A barna héj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri halálozást. A mandula E-vitamin tartalma miatt kiváló méregtelenítő, ellenálló-képességünket erősíti, a magnézium tartalom miatt szintén erősíti a csontozatot, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kalcium-kálium egyensúlyát. Remek rézforrás, ami által elősegíti az oxigén szállítását, jó hatású a véredényekre és az idegrendszerre. Cinktartalmánál fogva serkenti a sebgyógyulást. Vastartalma miatt javasolható lábadozás vagy vérképzési gondok esetére is. Kiváló fehérjepótló, és javítja az emlékezőképességet.

Magas a fehérje és az élelmi rost mennyisége. Ez a kombináció segít a tápanyag-bevitel ésszerű szinten tartásában, a mandula növeli a teltségérzetet és egészségünket is védi. Mérsékli a vércukor-szint hirtelen emelkedését. A mandula magja kedvező hatású lehet egyes rákbetegségek megelőzésében is.
A pirítás kiemeli az ízeit. 75°C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kellően megpirul. Ekcémás csecsemőknek tehéntej helyett mandulatejet javasolnak. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívinfarktus kockázata. A polifenolok néhány tagja is megtalálható benne, melyekről szintén kimutatták, hogy igen erős antioxidáns és mutációellenes aktivitással rendelkeznek. A mandula mértékletes fogyasztásával sokat tehetünk csontjaink és fogaink egészsége érdekében.
Kálium és kalciumtartalma is kiemelkedő, hatékony görcsoldó. A mandulában lévő fehérje összetétele szempontjából az anyatejéhez hasonló: tápláló, könnyen lebontható, így a bélműködésre is jótékony hatással bír.

 

 

 

A Facebook-on is megtalálható: 

http://www.facebook.com/pages/Balogholaj/317418505023787